Nu sunt afectate dosarele a căror probe se aflau în depozitul Poliției Capitalei incendiat. Care ar fi fost sursa izbucnirii focului?

0
215

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a spus, joi seară, în legătură cu incendiul de la camera de corpuri delicte a Poliţiei Capitalei, că 50% din materialele aflate acolo ar fi fost distruse, dar a precizat că există registre cu privire la ce bunuri erau acolo. El a menţionat că nu există riscul ca un dosar penal să fie afectat de lipsa unei probe distruse în acel loc, potrivit News.ro.

Amintim faptul că un incendiu a izbucnit, luni seară, la o clădire din Sectorul 6 al Capitalei, într-una dintre încăperi fiind şi un depozit de probe al Poliţiei Capitalei. Incendiul a fost stins abia miercuri seară.

„Din datele disponibile la acest moment, ştiu că undeva la 50 la sută dintre materialele aflate în camera de corpuri delicte ar fi fost distruse. Ştiu că a fost o intervenţie a pompierilor în zona respectivă, pentru a stinge acel incendiu. Ştiu că acea intervenţie a fost finalizată. Astăzi, Poliţia Capitalei a ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere din zona clădirii respective, clădire care nu aparţine Poliţiei Capitalei, aparţine ANAF-ului. Au fost, aşadar, distruse mai multe elemente din Camera de corpuri delicte a Poliţiei Capitalei, dar şi din cadrul celelaltei instituţii”, a spus Georgian Drăgan, joi seară, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că nu există riscul ca un dosar penal să fie afectat de lipsa vreunei probe care s-ar fi aflat acolo.

„Nu există riscul, cel puţin din ce mi-au transmis astăzi, ca un dosar penal sau cursul vreunui dosar penal să fie afectat de lipsa unei probe care s-ar fi putut afla în acea cameră de corpuri delicte, având în vedere faptul că ele au fost deja fixate în cadrul dosarelor penale”, a explicat Drăgan.

Acesta a mai precizat că din primele informații neoficiale incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.