Numărul poliţiştilor ilfoveni va fi suplimentat în zona pieţelor şi a lăcaşurilor de cult

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov a dispus, în contextul Sărbătorilor Pascale, suplimentarea numărului efectivelor în zona pieţelor, târgurilor, oboarelor, lăcaşurilor de cult, unde se vor desfăşura slujbe religioase cu participarea unui public numeros, precum şi în localităţile turistice şi în perimetrele de agrement.

În noaptea de Înviere poliţiştii ilfoveni vor asigura ordinea publică şi fluenţa traficului rutier şi vor avea în vedere cele 156 de lăcaşuri de cult din judeţ, au scris reprezentanţii Prefecturii Ilfov, joi, pe Facebook.

Poliţiştii ilfoveni sunt pregătiţi să intervină în domeniile ordine publică, rutier, economic, judiciar şi oriunde este necesară intervenţia lor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov „Lascăr Catargiu” va asigura ordinea publică la 14 lăcaşuri de cult.

Premergător Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) a efectuat controale de prevenire în lăcaşurile de cult, cu scopul de a identifica şi remedia eventualele deficienţe ce pot pune în pericol siguranţa persoanelor participante la slujbe.

Pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă care pot apărea pe durata slujbei de Înviere pompierii vor fi în misiune la biserici şi mănăstiri, la care sunt aşteptaţi să participe un număr mare de credincioşi.

În scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, la nivelul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ilfov a fost verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare în pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, precum şi în diferite categorii de unităţi de vânzare cu amănuntul de tip carmangerii.

Până în prezent, au fost efectuate 164 de controale oficiale şi împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov au fost verificate în trafic 487 de mijloace auto, fiind aplicate 12 amenzi de 73.200 de lei.

Sancţiunile au fost aplicate pentru mai multe nereguli: încălcarea normelor sanitare veterinare cu privire la trasabilitatea produselor alimentare sau la etichetarea produselor, comercializarea animalelor fără documente sanitar veterinare, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor în vigoare, transportul acestora fără respectarea condiţiilor de igienă şi fără autorizaţie.

De asemenea, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Ilfov a efectuat controale tematice privind modul de etichetare, publicitate şi comercializare a produselor alimentare specifice Sărbătorilor Pascale.

La nivelul celor două structuri s-a constituit un serviciu de permanenţă asigurat de personal de specialitate, care va prelua sesizările cetăţenilor, inclusiv în zilele de sărbătoare.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, atât pe timpul manifestările religioase, cât și în locuințe, se recomandă cetățenilor adoptarea următoarelor măsuri:
– aprindeți lumânările în locurile special amenajate de personalul bisericilor;
– manifestați prudență în utilizarea lumânărilor în cadrul mulțimilor;
– nu amplasați lumânările aprinse în apropierea materialelor ușor combustibile;
– utilizați suporturi de lumânare incombustibile (lumânarea amplasată într-o farfurie cu puțină apă);
– nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate.
– parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase se va realiza astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență sau să împiedice accesul la hidranții exteriori de incendiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati