Nuțu Cămătaru a vorbit, în premieră, despre oamenii pe care i-ar fi aruncat la lei

Liderul interlop Ion Balint, alias Nuțu Cămătaru, a povestit, miercuri, în premieră, care este adevărul despre oamenii pe care i-ar fi aruncat, la începutul anilor 2000, în cuștile leilor pe care îi ținea în curtea vilei din Ferentari.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă organizate cu ocazia lansării cărții „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, semnată de Codin Maticiuc.

Clanul Cămătarilor reprezenta, la jumătatea anilor ’90, una dintre cele mai cunoscute și temute grupări criminale din țară. Liderul clanului, Nuțu Cămătaru, devenise o adevărată vedetă, iar pasiunea lui pentru animale îi transformase curtea vilei din Sectorul 5 într-o adevărată grădină zoologică, unde, pe lângă cai, câini și păsări exotice, ținea un urs și câțiva lei, scrie gandul.ro.

Pentru că răgetele leilor din curtea liderului interlop răzbăteau până departe, la un moment dat a apărut un zvon, care s-a păstrat până astăzi, potrivit căruia unii dintre oamenii care nu-i plăteau lui Nuțu datoriile erau azvârliți în cuștile fiarelor, unde erau sfâșiați de vii.

Nuțu Cămătaru a vorbit, în premieră, despre oamenii pe care i-ar fi aruncat la lei

Nuțu Cămătaru a explicat, miercuri, care este, de fapt, sursa acestui zvon. În 2004, când a fost arestat împreună cu mai mulți membri de familie, dar și oameni de încredere, Nuțu Cămătaru a fost audiat de procurorul Marian Sîntion, care a coordonat întreaga anchetă.

Ion Balint a spus că, pe toată perioada audierilor, anchetatorul s-a purtat necuviincios, iar la un moment dat l-ar fi întrebat cu ce-și hrănește leii.

„I-am răspuns că în Sectorul 5 nu prea se face recensământul. Din când în când, mai sare câte unul gardul și ajunge la lei. Așa i-am spus acelui procuror. În realitate, aveam câini mai răi decât leii, care erau foarte bine dresați”, a spus Nuțu Cămătaru.

Cartea lui Codin Maticiuc intitulată „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru” dezvăluie detalii neștiute din viața celebrului interlop. Timp de cinci ani, Maticiuc a stat alături de Nuțu Cămătaru pentru a-i descoperi viața. I-a cunoscut deopotrivă prietenii și dușmanii, poveștile și familia. A fost cu el să-și viziteze fiul, aflat în pușcărie pe atunci, l-a însoțit la instanța supremă, unde a fost condamnat, și l-a vizitat la penitenciarele Jilava și Găești.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati