O aeronavă a Forţelor Aeriene Române a plecat în Italia pentru a duce 90.000 de măști de protecție

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române a decolat sâmbătă, 25 aprilie, la ora 9.00, de la Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinaţia Milano pentru transportul în Italia a 90 mii de măşti de protecţie tip FFP 2.

Aceste materiale sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziţionate de către ţara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane euro semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcţia Generală Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene- DGECHO.

La întoarcere, aeronava va aduce în ţară echipa de medici şi asistenţi care a participat în Italia, în perioada 07 – 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian.

Echipa de medici şi asistenţi români a fost însoţită în această misiune de un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de ofiţer de legătură, având misiunea de a facilita, împreună cu autorităţile din peninsulă, integrarea echipei româneşti în sistemul medical italian.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati