O altă mașină confiscată în Sectorul 6. Șoferul a primit și o amendă de 30.000 de lei

Marți, poliţiştii locali din Sectorul 6 au observatm în zona Str. Poiana Câmpina, o persoană care a încărcat într-o autoutilitară deșeuri provenite din construcții și s-a pus în mișcare în vederea părăsirii locației respective.

În acest sens, polițiștii locali, în colaborare cu lucrătorii Secției 22 Poliție, au oprit conducătorul auto și, ca urmare a verificărilor efectuate, s-a stabilit identitatea acestuia ca fiind T.V.C., în vârstă de 35 de ani, cu domiciliul pe raza Județului Giurgiu, și nu deține acord de transport eliberat de Primăria Municipiului București.

Ulterior solicitării agenților locali, la fața locului s-a prezentat și un echipaj al Gărzii Naționale de Mediu care a constatat că persoana în cauză efectua transportul de deșeuri fără să dețină documente care să ateste trasabilitatea acestora, respectiv, formular de încărcare – descărcare deșeuri nepericuloase.

Valoarea sancțiunii aplicate cu această ocazie de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu se ridică la 30.000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 345/2020 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare în Municipiul București și a H.G. nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

În plus, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au dispus și măsura complementară de confiscare a autoutilitarei respective, în conformitate cu prevederile art.25, alin.3 din H.G. nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că activitățile ­de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati