O asociere de firme româneşti va moderniza Gara de Nord din Capitală

CFR SA a anunțat că a fost desemnată oferta câștigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare a Gării de Nord.

  • Durata aferentă proiectării și execuției lucrărilor este de 55 de luni, dintre care 9 luni pentru proiectare și 46 de luni pentru execuție.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează luni că a fost desemnată oferta câştigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare a Gării de Nord, etapa I, un proiect finanţat din fonduri nerambursabile, prin PROGRAMUL TRANSPORTURI (PT), depusă de asocierea de firme româneşti SC GDO MOV IMPEX SRL – SC OMEGA CERT SISTEM SRL, în valoare de 419.854.213,32 (fără TVA). Durata aferentă proiectării şi execuţiei lucrărilor este de 55 de luni (9 luni pentru proiectare, 46 de luni pentru execuţie), iar perioada de garanţie a obiectivului este de 60 de luni.

”Oferta depusă de asocierea de firme româneşti SC GDO MOV IMPEX  SRL – SC OMEGA CERT SISTEM  SRL, în valoare de 419.854.213,32 (fără TVA), a fost desemnată câştigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Durata aferentă proiectării şi execuţiei lucrărilor este de 55 de luni (9 luni pentru proiectare, 46 de luni pentru execuţie), iar perioada de garanţie a obiectivului este de 60 de luni”, precizează CFR SA.

Compania precizează că ”ETAPA I a programului de MODERNIZARE a celei mai mari gări din România – GARA DE NORD BUCUREŞTI – include reabilitarea spaţiilor existente în cele trei corpuri ale clădirii, unde se desfăşoară activitatea feroviară, sunt asigurate servicii destinate publicului călător, precum şi acvtivităţi comerciale: Corp A (clădiri B-dul Dinicu Golescu) Corp B (central, coloane, casele d ebilete clasa I) Corp C (casele de bilete clasa a II-a, Calea Giviţei)

Principalele lucrări de modernizare vizează:

  • modernizarea/consolidarea/reabilitarea clădirilor din staţia de călători Bucureşti Nord;
  • modernizarea spaţiilor destinate publicului călător, inclusiv facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi;
  • reabilitarea construcţiilor monument cu valoare istorică;
  • crearea unor spaţii verzi centrale, cu zonă de aşteptare pentru publicul aflat în tranzit;
  • regenerarea zonei aferente staţiei de călători Gara de Nord pe principiile de smart city/creative city/green city;
  • asigurarea elementelor de siguranţă şi confort pentru călători – balustrade, rampe pentru persoane cu dizabilităţi, lifturi, sisteme de control acces;
  • sisteme noi de ventilaţie/încălzire
  • modernizarea sistemului de iluminat şi a instalaţiilor electrice, sanitare, termice etc;
  • modernizarea Sistemului de informare a publicului călător şi a echipamentului de telecomunicaţii etc.

”Prin implementarea acestui important program, staţia de cale ferată Bucureşti Nord (inclusiv clădirile aferente acesteia) va fi modernizată în conformitate cu parametrii tehnici prevăzuţi de standardele şi legislaţia europeană în vigoare”, afirmă CFR SA în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati