O băutură energizantă populară a fost RETRASĂ de urgență de la vânzare

O băutură energizantă este retrasă de urgență de pe piață. Este vorba despre cunoscutul brand Hell, care retrage din magazine un lot de băuturi care prezintă în compoziție oxid de etilenă, o substanță ce a apărut în acest an în mai multe produse, majoritatea înghețate.

Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de miercuri de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Băutură energizantă retrasă de pe piață din cauza conținutului de oxid de etilenă

Potrivit anunțului ANSVSA, compania ce a produs această băutură energizantă, SC Hell Energy SRL, a anunțat rechemarea de la consumatori a produsului Hell Energy Drink, sortimentul Focus, în ambalaj de 250 ml, din lotul L1161D01, cu termenul de valabilitate 06/2023.

Compania producătoare a luat această decizie după ce a primit o informare din partea unui furnizor de ingrediente. Acesta a precizat că în compoziția materiei prime, adică guma de carruba, s-a depistat prezența oxidului de etilenă. În ciuda acestui fapt, analizele făcute la un laborator acreditat din Ungaria asupra unui produs finit din lotul cu pricina au scos la iveală faptul că oxidul de etilenă se află sub limita de detecție impusă de Uniunea Europeană.

Totuși, compania a decis distrugerea produselor retrase, pentru orice eventualitate. De asemenea, consumatorii care au achiziționat băutură energizantă din lotul respectiv pot primii banii înapoi doar pe baza bonului fiscal.

De ce este periculos pentru oameni oxidul de etilenă

Oxidul de etilenă, găsit într-un aditiv, este folosit ca virucid și bactericid, ceea ce înseamnă că este extrem de dăunător pentru oameni. Oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătatea omului, în cazul în care este consumat frecvent. Mai mult, acesta poate duce la apariția tulburări cardiace, pulmonare, și este și un posibil cancerigen, asta în cazul unui consum frecvent.

Documentul publicat de ANSVSA poate fi citit urmărind acest link.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati