O bucată din tavanul Pieţei Rahova a căzut/ Primăria Sectorului 5 acuză „lucrări de mântuială” făcute de fosta administrație

O bucată din tavanul Pieţei Rahova a căzut, marți, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit. La faţa locului au intervenit cei din conducerea Administraţiei Pieţelor şi un echipaj al Poliţiei Locale Sector 5. Echipajul de ordine publică a întocmit şi o notă de constatare în acest sens.

„Problemele în ceea ce priveşte construcţia Pieţei Rahova nu sunt unele noi. Inspectoratul de Stat în Construcţii a efectuat un control amănunţit, în urma căruia a sistat lucrările şi a obligat constructorul să efectueze modificări şi lucrări suplimentare pentru că structura de rezistenţă nu era una sigură. Acest lucru dovedeşte încă o dată că lucrările efectuate de către clientela politică a vechii conduceri au fost unele de mântuială şi nu au reprezentat raportul calitate-preţ”, spune primăria, într-un comunicat.

Primarul Sectorului 5, Cristian Piedone, a dispus Corpului de Control din cadrul primăriei să efectueze o anchetă în acest sens şi să se formuleze plângeri penale pentru ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.

„Doar o minune a făcut ca situaţia de astăzi să nu fie mai gravă. Din fericire, bucata de tavan căzută nu a fost de dimensiuni foarte mari şi mai ales, nimeni nu se afla în zona respectivă în acel moment. Am cerut Corpului de Control să facă o anchetă în acest sens, să ia toate măsurile ce se impun, inclusiv să informeze organele de cercetare penală abilitate.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Primăria Sectorului 5 a făcut numeroase solicitări şi sesizări către constructor, însă fără niciun rezultat. Acesta din urmă solicită în continuare sume de bani de la Primărie pentru lucrările efectuate, dar calitatea lor este una deficitară, aşa cum a constatat şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Constructorul nu a luat nicio măsură după solicitările Primăriei.

Spaţiul unde se află Piaţa Rahova a fost preluat în luna ianuarie de către Administraţia Pieţelor de la Economat Sector 5 S.A. Întreaga investiţie şi construcţie a fost efectuată de către Economat, în timpul mandatului fostului director, Leonard Petre.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati