O clădire din centrul Capitalei, încadrată în clasa I risc seismic, intră în consolidare anul acesta

O clădire de cinci etaje, cu risc seismic, construită în 1928, situată într-una din zonele protejate ale Capitalei, intră în consolidare anul acesta, a anunţat, marţi, primarul Nicuşor Dan.

Potrivit edilului Capitalei, imobilul se află pe str. Dianei nr. 2, are funcţiunea de locuinţe colective şi spaţii cu altă destinaţie și se află încadrată în clasa de risc seismic I.

  • „S-a emis autorizaţia de construire, urmează atribuirea lucrărilor şi relocarea proprietarilor. După finalizarea lucrărilor de consolidare se vor reface faţada, mansarda, finisajele interioare, se vor termoizola pereţii exteriori etc.

Cromatica şi texturile de pe faţade vor fi conform cu cele originale, astfel încât la finalizarea lucrărilor faţadele vor avea aspectul arhitecturii care a existat la vremea la care a fost construită clădirea” a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Lucrările sunt finanţate prin PNRR, şi conform contractului de finanţare perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, completează edilul.

Foto: Facebook / Nicusor Dan

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati