O clinică dentară din Capitală angajează specialiști din Ucraina și oferă tratamente gratuite refugiaților 

Clinica dentară Trident, din București, își oferă disponibilitatea să angajeze refugiați ucraineni, specializați în domeniul stomatologic, pentru cele două centre din cadrul grupului, oferind totodată tratamente dentare gratuite refugiaților care au nevoie de acestea.

„În ultimele două săptămâni, am văzut o implicare extraordinară a cetățenilor și autorităților române, în sprijinul refugiaților ucraineni. Chiar dacă o parte din refugiați se află în România doar în tranzit, mulți vor rămâne la noi în țară pe termen lung și trebuie să gândim pentru aceștia măsuri de sprijin suplimentare.

Ușile Clinicii Trident sunt deschise pentru vecinii noștri ucraineni, fie că sunt profesioniști din aria stomatologiei care vor să se angajeze, fie că sunt simpli cetățeni care se confruntă cu o urgență dentară și vor să o rezolve la noi, în mod gratuit,” afirmă dr. Florin Lăzărescu, cofondator al Clinicii Trident.

Clinica oferă tratamente gratuite refugiaților

Cei interesați să aplice pentru un loc de muncă în cadrul Clinicii Trident sunt rugați să trimită un email la adresa: office@clinicatrident.ro.

Persoanele refugiate care se confruntă cu o urgență stomatologică și doresc tratarea gratuită a acesteia, sunt rugate să contacteze Societatea de Stomatologie Estetică din România la numărul de telefon: 0726.691.132 sau la email: office@sser.ro.

”În funcție de orașul în care se află refugiații, SSER îi va direcționa către cea mai apropiată clinică parteneră, Trident realizând astfel de intervenții pentru refugiații din București.”, mai spune sursa citată.

După acțiunile publice și private menite să sprijine accesul refugiaților în țara noastră, reprezentanții Trident scot în evidență și măsurile care facilitează accesul acestora pe piața muncii din România.

Pe de-o parte, Guvernul a simplificat, prin Ordonanță de Urgență, cadrul legislativ privind angajarea ucrainenilor pe teritoriul României. Astfel, aceștia se vor putea angaja în țara noastră fără să mai obțină viza de ședere în scop de muncă. Mai mult decât atât, în cazul în care nu au acte doveditoare care să ateste îndeplinirea condițiilor de studii sau de experiență profesională, refugiații ucraineni vor putea înlocui aceste documente cu o declarație pe proprie răspundere.

Pe de altă parte, și societatea civilă sprijină accesul refugiaților ucraineni pe piața muncii:

„Am fost impresionat de programatorii români care au construit în timp record o platformă prin care refugiații ucraineni își pot găsi un loc de muncă, atât în România cât și în străinătate. Platforma jobs4ukr.com este disponibilă atât în engleză cât și în ucraineană și sute de companii au urcat deja oferte de muncă. Vreau să îi felicit pe această cale pe programatorii români care au făcut posibilă platforma,” adaugă dr. Florin Lăzărescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati