O delegație a Organizației pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, vizită la Primăria Capitalei

Primarul general Nicușor Dan a primit săptămâna aceasta la sediul Primăriei Capitalei vizita delegației Organizației pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), aflată în țara noastră pentru evaluarea dezvoltării regionale a României, în contextul în care ne aflăm în proces de aderare la această organizație importantă.

Analiștii Organizației pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică s-au arătat interesați de prioritățile și responsabilitățile Primăriei Capitalei, precum și de provocările cu care se confruntă administrația locală.

 În cadrul întrevederii, am vorbit despre demersurile PMB pentru dezvoltarea Capitalei prin inițierea unor procese de modernizare în domeniul termoficării, transporturilor, mobilității, urbanismului. Am prezentat acțiunile municipalității referitoare la înlocuirea rețelei de termoficare, achiziția de noi mijloace de transport în comun, modernizarea infrastructurii de tramvai, elaborarea Planului Urbanistic General și a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

 Toate aceste demersuri se înscriu în lista elementelor ce vor fi luate în calcul de experții OCDE pentru alinierea României și Bucureștiului la politicile publice de dezvoltare, astfel încât țara noastră să devină stat membru al Organizației pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

 La întâlnire au participat, din partea OCDE, Enrique Garcilazao, șef de delegație și responsabil cu dezvoltarea rurală, Delphine Clavreul, responsabilă cu accederea României în cadrul Comitetului de Dezvoltare Regională, Oscar Huerta-Melchor, responsabil cu dezvoltarea regională și urbană, Courtenay Wheeler, responsabil cu investițiile, precum și reprezentanți ai structurilor naționale responsabile cu aderarea României la OCDE”, a scris edilul, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati