O delegație a Primăriei Sectorului 6 a participat la o serie de evenimente în Republica Moldova

O delegație a Primăriei Sectorului 6, condusă de primarul Gabriel Mutu și alcătuită din membri ai executivului instituției și din consilieri locali, s-a deplasat în Republica Moldova pentru a participa la o serie de evenimente culturale.

Reprezentanții autorității locale au fost alături de oficiali moldoveni la ceremoniile prilejuite de sărbătorirea Hramului Orașului Chișinău și de inaugurarea Casei de Cultură Raională din Municipiul Hîncești.

“Mi-am dorit ca prima înfrățire din istoria Sectorului 6 să aibă o însemnătate aparte, iar semnarea acordului cu Raionul Hîncești, din Republica Moldova, pe 27 martie 2018, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, a pus bazele unei apropieri deosebite între cele două comunități. De acum, aici, la Hîncești, pe frontispiciul Casei de Cultură se află și sigla Primăriei Sectorului 6. Aceleași demersuri sunt acum în desfășurare pentru a ne înfrăți și a dezvolta proiecte comune cu Sectorul Buiucani, din Chișinău. Peste tot, românii sunt uniți de tradiții, de credință și de dulcele grai, iar această legătură va dăinui mereu”, a declarat Gabriel Mutu.

„A fost reparată sala de festivităţi, amenajată cu fotolii noi, pardoseala a fost schimbată, a fost construită o zonă de acces pentru persoane cu nevoi speciale, iar Casa de Cultură raională arată acum ca un obiectiv nou”, a declarat Anatolie Chetraru, preşedinte, Raionul Hînceşti.

Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 255.500 de euro. Consiliul Local al Sectorului 6 a oferit 200.000 de euro, diferența fiind alocată de Consiliul Raional Hînceşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati