”O eroare atât de mare de corectare!” Nota unui elev din București a crescut de la 6,60 la 9,50 la Evaluarea Națională, după contestații

Mama unui elev care a susţinut în acest an Evaluarea Naţională a povestit pe Facebook cum copilul său a primit trei puncte în plus la notă după ce a făcut contestaţie.

Ana Maita scrie că elevul i-a spus că s-a descurcat foarte bine la proba de matematică, fapt confirmat şi de profesor, însă primele rezultate i-au adus o notă „şoc”: 6.60, în loc de 9.50 aşa cum se aştepta.

Imediat a făcut şi contestaţie, iar luni, la afişarea rezultatelor finale, Filip a primit 9.50, lucru care i-a adus o medie finală de peste 9 şi o urcare cu 5.000 de poziţii în clasamentul pe Capitală.

Băiatul este doar unul din cei trei elevi din toată ţara care au primit peste 2 puncte după ce au făcut contestaţie.

Nu ştiu dacă ştiţi, dar în urma contestaţiilor de la Evaluarea Naţională doar 3 note la mate au fost crescute cu peste 2 puncte în toată ţara! Şi una dintre cele 3 a fost a lui Filip al nostru! !

Filip a ieşit din examenul de evaluare la mate spunând că a făcut aproape tot corect. L-a verificat şi proful de mate şi a confirmat, l-a felicitat şi i-a spus că ia 9,50 minim la mate. Dar când s-au afişat notele săptămâna trecută… Şoc total…6,60 la mate!

Am facut contestaţie, evident, şi azi… Nota lui Filip este una dintre cele 3 note la nivel naţional care au fost crescute cu mai mult de 2 puncte, adică aproape cele 3 puncte pierdute din cauza erorii de  corectare! De la 6,60 la 9,50 a crescut nota la mate! Îi iese media peste 9 si s-a ridicat cu 5000  de poziţii în clasamentul pe Bucureşti ceea ce înseamnă că are şanse să intre la liceul unde îşi doreşte.

Lecţia zilei: să ai încredere în copil când el îţi spune şi îţi arată că a făcut aproape totul corect! M-au sunat şi diriginta şi directoarea de la şcoala lui şocate de situaţie ziceau că nu a mai văzut aşa ceva… O eroare atât de mare de corectare! Ştiu că şi cei care au  corectat greşit sunt oameni deci pot greşi dar sincer… Şi noi şi copilul puteam să ne lipsim de stresul ăsta!

Noroc că şi noi şi el avem ficaţii tari, că el ştia ce făcuse şi noi l-am susţinut 100% dar nu pot să mă întreb… Altul mai slab de înger ar fi fost extrem de afectat… Sau altul a cărui familie l-ar fi certat crunt pentru rezultat cum s-ar fi simţit? Deci fiţi alături de copiii voştri indiferent de rezultat.

În fine, totul e bine când se termină cu bine!

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati