O femeie din Sectorul 6 care arunca un sac plin cu gunoaie pe strada, amendată cu 2.000 de lei

“Las şi eu asta aici, că lasă toată lumea!”, i-a spus doamna Cezărica, polițistului local, în timp ce arunca un sac plin cu gunoaie pe strada Târgu Neamţ 34. 

S-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, la orele prânzului, când nu circula nimeni pe stradă. Omul legii se afla însă în patrulare, a văzut-o și i-a aplicat amendă. 

“I-am spus că nu e în regulă ceea ce face şi i-am întocmit un proces verbal de contravenţie. Am sancţionat-o cu 2.000 de lei, având posibilitatea să plătească jumătate din sumă în termen de 15 zile. A înţeles situaţia şi a semnat procesul verbal”, a explicat agentul de ordine publică.

Primăria spune că se acționează constant pentru depistarea și identificarea persoanelor care comit astfel de fapte.

De la începutul anului şi până acum, Poliţia Locală Sector 6 a dat peste 234 de sancțiuni pentru abandonarea deșeurilor pe spaţiul public. 

Depozitarea sacilor cu deşeuri pe domeniul public pentru a fi strânşi de operatorii de salubritate este amendată cu sume cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei. 

De asemenea, aruncarea sacilor cu moloz şi alte tipuri de deșeuri pe terenuri virane, fie ele de proprietate publică sau privată, constituie contravenție şi se amendează cu sume între 1.500 de lei şi 2.000 de lei. 

Deşeurile provenite din construcţii şi depozitate pe domeniul public sunt şi ele sancţionate cu până la 3.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 3.000 şi 5.000 de lei pentru cele juridice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati