O femeie în vârstă de 103 ani a fost operată la Spitalul Universitar de Urgență București

0
5907
La Spitalul Universitar de Urgență București a avut loc zilele acestea intervenția chirurgicală a unei paciente care a împlinit 103 ani chiar în timp ce era internată.
  • Adriana Nicolaescu a fost adusă cu ambulanța la Spitalul Universitar de Urgență București pe 29 noiembrie. A împlinit 103 ani în spital. După intervenția chirurgicală, pacienta este în stare bună și urmează a fi externată, informează Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti – SUUB.
Doamna Adriana Nicolaescu din Craiova a fost adusă la Camera de gardă a S.U.U.B. cu o gangrenă de antepicior drept, având mai multe patologii asociate: arteriopatie obliterantă, diabet zaharat tip II, fibrilație și cu tratament anticoagulant. A fost pregătită 4 zile în vederea intervenției chirurgicale:
  • „Am fost nevoiți să facem amputație în treimea medie a coapsei. A fost o intervenție dificilă ținând cont de vârsta pacientei. Echipa de anestezie a dat dovadă de profesionalism maxim, deoarece pregătirea pentru intervenția chirurgicală din punct de vedere anestezic pentru o pacientă de 103 ani pune alt gen de probleme față de un pacient tânăr, spre exemplu. I s-a făcut rahianestezie, fiindcă anestezia generală presupunea alte riscuri la 103 ani. Intervenția chirurgicală a decurs fără probleme” , a declarat dr. Alexandru Ilco, medic primar chirurg, cel care a coordonat echipa chirurgicală. Medic anestezist a fost dr. Adina Comănelea.
În prezent pacienta este internată pe secție, unde asistentele și infirmierele îi acordă îngrijirea specială de care are nevoie. Aceasta a fost învățătoare și are o familie frumoasă care o așteaptă acasă cu nerăbădare, mai transmite sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.