O fetiță de un an are corneea arsă după ce a fost expusă la raze UV într-un spital din București: „E ca şi când ar fi sudat fără ochelari”

Caz revoltător de neglijenţă la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din Bucureşti. O fetiţă de un an are corneea arsă, după ce ea şi tatăl ei au fost trimişi să aştepte consultul într-un container în care funcţiona o lampă cu ultraviolete, pentru sterilizare. Când au ajuns acasă, bebeluşul şi tatăl şi-au pierdut vederea câteva ore, au avut dureri mari de ochi şi a început să li se desprindă pielea de pe faţă.

Este anchetă în spitalul Gomoiu din Capitală după ce corneea unei fetițe de doi ani a fost arsă din cauza expunerii la raze UV.

Fetița, alături de tatăl ei, au fost expuși razelor UV într-un container unde așteptau ca micuța să fie consultată. Este vorba despre un container unde sunt ținute cazurile suspecte de gripă sau COVID-19. Abia după ce aceștia au stat timp de o oră acolo, un medic rezident a venit și a oprit lampa UV.

Din primele informații, se pare că fetița a ajuns la spital pentru o răceală. După ce a fost consultată, aceasta a plecat acasă împreună cu părinții ei, însă nu după mult timp, atât ea cât și tatăl ei au început să aibă dureri mari de ochi și și-au pierdut vederea. Mai mult decât atât, pielea a început să li se desprindă de pe față, ca în urma unei arsuri. Din fericire, cei doi și-au recăpătat vederea după doar câteva ore.

„Fetiţa s-a trezit plângând şi nu putea să deschidă ochii”, povesteşte Alexandru Garvăn, tatăl copilei. „A plâns continuu, nu a mâncat, nu a băut apă. Pur şi simplu adormea din cauza durerilor şi epuizării”, adaugă Alexandra Mocănașu, mama fetiţei.

Au mers la spital pentru o răceală, dar s-au întors cu probleme grave.

„Am mers pentru o răceală şi ne-am întors cu o problemă mult mai gravă”. Părinţii şi-au dus bebeluşul răcit la camera de gardă de la Spitalul de Copii Victor Gomoiu. „Am intrat la triaj într-un container amenajat. Domnul asistent i-a făcut teste pentru gripă, COVID. I-a spus că trebuie să intrăm în celălalt container, de lângă. A intrat soţul. În tot acest timp lampa a fost pornită, lampa UV, nimeni nu a venit să verifice dacă trebuie stinsă”, mărturiseşte Alexandra Mocănașu, mama fetiţei, pentru observatornews.ro.

Diagnosticul: arsură de cornee

Au primit o reţetă şi au fost trimişi acasă. După o oră, au început problemele atât pentru tată cât și pentru copil.

Directorul Spitalului Victor Gomoiu a aflat despre incident abia după două zile. Asistentul care a trimis bebeluşul în containerul cu lampa cu ultraviolete pornită este anchetat de superiori.

Reprezentanții unității medicale spun că incidentul a avut loc din cauza lipsei de personal și a numărului uriaș de pacienți care se prezintă la camera de gardă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati