O fetiță s-a înecat în Lacul Herăstrău, după ce a vrut să se spele pe mâini

O fetiţă de 10 ani a murit sâmbătă înecată în Lacul Herăstrău, sub ochii prietenei ei, care nu a reuşit să o tragă din apă, după ce un  trecător a sărit în apă şi a încercat să o salveze, dar fără success. Fetița se murdărise pe mâini şi a vrut să se spele în lacul Herăstrău.

„Eliza mea a fost astăzi martora morții accidentale a Maiei – o fetiță de 9-10 ani, prietenă cu ea și vecină de scară cu noi. Maia a alunecat în lacul Herăstrău și nu a mai ieșit vie de acolo. S-a înecat sub ochii Elizei. Se murdarise Maia pe mâini și a vrut să se spele. A fost fatal. A întins mâinile către luciul apei, a facut un pas prea aproape de apă, a alunecat pe o porțiune cu mătasea-broaștei și a căzut în lac. Mai mult decât martoră. Strigând după ajutor, Eliza a încercat disperată să o tragă pe Maia din apă – întâi a apucat-o de mâna, i-a scăpat, apoi a căutat un băt mai lung să o tragă din apă în felul ăsta. La strigătele de ajutor ale Elizei a venit un bărbat care a sunat la 112, a venit un al doilea care l-a strigat pe un al treilea„, povestește pe Faceook mama Elizei, Irina Vergu.

Ea a adăugat că acest al treilea bărbat a coborât în apă, a căutat corpul Maiei în mâlul de pe fundul lacului și, într-un târziu, l-a adus la mal.

„Până să ajungă cei de la Pompieri și de la Poliție – și până să ajungem și noi pe malul lacului la locul tragediei, cel de-al treilea bărbat i-a făcut masaj cardiac, iar Eliza i-a făcut respirație gură la gură cum văzuse la școală la o lecție de prim-ajutor. I-au tot verificat pulsul în speranța că își revine. A fost prea târziu„, mai spune mama Elizei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati