O firmă din București, amendată cu 40.000 de lei după ce a angajat la negru străini din Bangladesh

O firmă din București a primit o amendă uriașă, după ce oamenii legii au descoperit mai multe nereguli privind angajarea unor străini din Bangladesh, relatează antena3.ro.

Polițiștii de la Imigrări au amendat o firmă din București cu 40.000 de lei, după ce au descoperit anumite nereguli privind angajarea unor străini din Bangladesh.

Pe lângă aceasta, alte două firme au fost sancționate pentru nereguli în procesul angajării străinilor.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări, una dintre firme a fost sancţionată cu amendă în valoare de 4.500 lei, pentru nerespectarea OG nr. 25/2014, privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Mai clar, firma nu a comunicat, în termenul legal de 10 zile, angajarea în muncă a doi străini exceptaţi de la obţinerea avizului de angajare, precum şi încetarea contractului de muncă pentru unul dintre aceştia.

O altă societate comercială a fost amendată cu 10.000 de lei, după ce s-a folosit de serviciile unui cetățean moldovean, fără a-i obţine aviz de angajare.

Cea de-a treia instituție a fost amendată cu 40.000 de lei, polițiștii descoperind că doi cetățeni din Bangladesh au prestat servicii în folosul firmei fără aviz de angajare.

De asemenea, reprezentantul firmei nu a comunicat către Inspectoratul General pentru Imigrări, în termenul legal de 30 de zile, încetările contractelor de muncă încheiate cu 20 de cetăţeni din Bangladesh, angajaţi, de această dată, în baza unui aviz de muncă, potrivit Agerpres, citat de observatornews.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati