O firmă din Ilfov a ajuns să aibă facturi fictive de peste 700.000 de euro. Administratorul afacerii, la audieri

0
394
Foto: Pixabay

Poliţiştii din Ilfov au făcut percheziţii la o firmă din Sinteşti, care ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive, prejudiciul fiind estimat la 700.000 de euro. Un bărbat de 31 de ani, administratorul firmei, a fost dus la audieri.

”La data de 28 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat o percheziţie la domiciliul unei persoane, în cadrul unui dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, a transmis, joi, IPJ Ilfov, potrivit news.ro.

Sursa citată a precizat că, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, a fost dus un bărbat, pentru continuarea cercetărilor.

”În fapt, reprezentantul unei societăţi comerciale ar fi dispus înregistrarea în evidenţele contabile şi declararea către organele fiscale a unor achiziţii fictive de mărfuri de la mai multe societăţi comerciale, în scopul diminuării bazei impozabile şi implicit a taxelor datorate bugetului consolidat al statului.

În cauză prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 700.000 de euro”, au mai transmis poliţiştii.

Potrivit unor surse judiciare, firma se ocupă cu colectarea şi valorificarea deşeurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.