O firmă din România va produce Favipiravir, antiviral folosit pentru COVID-19

0
188
medicamente
sursa foto: Unsplash

Terapia Cluj, un producător local de medicamente, a anunţat că din aprilie 2021 va începe să producă Favipiravir, un medicament antiviral folosit în tratarea COVID-19.

Producția se va face printr-o colaborare cu o altă companie farmaceutică locală pentru că fabrica din Cluj are capacitatea contractată deja pentru primele şase luni din 2021, informează Ziarul Financiar.

„Totul depinde de ce se va întâmpla dacă începe vaccinarea, care sperăm să fie eficientă. Atunci cererea va scădea, însă în prezent este o cerere uriaşă, cele un million de doze care vor fi livrate din ianuarie au fost solicitate deja de zece spitale”, a declarat Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj.

Până în prezent, compania a adus în țară 770.000 de tablete de favipiravir. în mai multe tranşe. Ultima tranșă va ajunge în România pe 20 decembrie.

În ianuarie va importa 10.000 de tablete de Ivermectină (Ivermectol) un medicament antiparazitar cu rezultate în prevenirea şi în tratarea infecţiei cu COVID-19, folosit și în America.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.