O intrare în zona retrocedată a parcului IOR, blocată cu un munte de pământ

1
448

Bucureștenii nu mai au acces pe o parcelă a zonei retrocedate din parcul IOR, după ce proprietarii au blocat aleea de intrare cu un munte de pământ. Oamenii din zonă foloseau acea intrare să scurteze drumul prin parc, după ce ieşeau de la metrou. Este vorba despre ieșirea de metrou de la stația Titan, dinspre Constantin Brâncuși, spre bucata retrocedată din IOR.  

În imaginile de la fața locului se observă că mai mulți bolovani s-au rostogolit până pe spaţiul public pietonal.

Fotografia a apărut la o zi  de când a avut loc protestul primarului Robert Negoiță organizat în faţa Primăriei Capitalei în care l-a acuzat pe Nicuşor Dan că nu face nimic pentru a recupera bucata de parc. Nicuşor Dan i-a răspuns într-o conferinţă de presă. Dan spune că Robert Negoiţă şi Gabriela Firea sunt principalii vinovaţi pentru retrocedare.

Controversele bucăţii de parc retrocedate

Buletin de Bucureşti a scris în repetate rânduri despre problema parcelei de parc controversate. Au fost acţiuni în instanţă, acţiuni cetăţeneşti, incendii „neprovocate”, iar Primăria Capitalei a dat o amendă de 35 de milioane de euro proprietarilor, pe motiv că au schimbat destinaţia spaţiului verde.

sursa: Buletin de Bucuresti

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.