O învățătoare din București a fost înregistrată când își umilește elevii: ”Lasă boceala! Ești varză”

Într-o înregistrare apărută în spaţiul public, o învăţătoare din București este surprinsă în timp ce ţipă şi jigneşte o elevă atunci când îi verifică tema. Părinții acuză că elevii sunt umiliți constant de cadrul didactic.

”Mama l-a trezit pe Nică mai devreme ca să-i spună câtă treabă are. Ca să-i spună „vezi că am multă treabă, culcă-te la loc”?! Ca să-i spună câtă treabă, așa ai înțeles tu?! Ia dă încoace caietul! „La trezit”?! Așa se scrie? Și așa mi-ai spus?!

Cum mi-ai citit mie răspunsul!? Că am auzit că te bâlbâiai… cum trebuia să-mi răspunzi? Ia uite, și „la rugat”, fetițooo! Ești clasa a IV-a, analfabetă, scrii „l-a rugat, l-a chemat” fără cratimă?! Nu ți-e rușine? Cum ai ajuns, fato, în clasa a treia?

Măi fetiță, măi! Du-te la loc! Hai, lasă boceala! Unde te duci tu în fiecare zi? La înot? Da, du-te la înot! Şi-o să ai notele să înoţi! Ia-ţi caietul, eşti varză!”, îi spune învățătoarea elevei, potrivit Antena3 CNN.

În acest moment, la școala respectivă este în desfășurare o anchetă, iar învățătoarea este cercetată disciplinar, mai spune sursa citată.

Învățătoarea a recunoscut faptul că ar fi ridicat tonul la elevi

De asemenea, învățătoarei i-a fost adus la cunoștință faptul că trebuie să respecte codul de etică.

Mai mult decât atât, au existat și ore de remediere, întâlniri la care au participat atât cadrul didactic, cât și mama elevei, directoarea școlii și alți profesori, în prezența psihologului.

Învățătoarea a recunoscut faptul că ar fi ridicat tonul la elevi, dar spune că, încă de când au fost aduși la școală, li s-a adus la cunoștință părinților faptul că are obiceiul de a vorbi mai tare.

Mama elevei a cerut să îi fie desfăcut contractul de muncă învățătoarei, însă i s-a spus că acest lucru nu este posibil deocamdată și că sunt reguli care trebuie respectate, mai spune sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati