UPDATE Operațiune de salvare în Marea Neagră. O navă cu 13 marinari s-a scufundat lângă Constanța

0
112

O navă ucraineană cu 13 marinari la bord s-a scufundat în Marea Neagră, iar un echipaj românesc a intervenit pentru salvarea marinarilor aflaţi la bord. Informaţii iniţiale indicau că nava e rusească. Doi marinari au murit, zece au fost salvaţi şi unul este în continuare căutat.

Update: 12:15 – Doi marinari au murit, unul este în continuare căutat şi zece au fost salvaţi în urma scufundării navei, care era sub pavilion ucrainean. Cei zece marinari salvaţi se află pe nava GSP Falcon şi vor fi aduşi în Portul Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al Grup Servicii Petroliere, Radu Petrescu, a declarat că joi, la ora 4.40, nava GSP Falcon a recepţionat un mesaj de urgenţă de la nava “Volgo Balt 179”.
“Operaţiunea de salvare a început fără întârziere, în condiţii meteo deosebit de dificile 50 km/h şi valuri de 4 metri”, a afirmat Radu Petrescu.

El a precizat că ultimul mesaj transmis de “Volgo Balt 179” este că nava a fost abandonată.
Radu Petrescu a menţionat că până în prezent au fost salvaţi zece marinari, iar două persoane au murit.

“Cele zece persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon şi primesc toate îngrijirile necesare. Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment. Operaţiunea de salvare continuă”, a mai declarat Radu Petrescu.

Marinarii vor fi transportaţi la dana de pasageri din Portul Constanţa la finalizarea operaţiunilor de salvare.

Echipajul navei este format din 13 persoane, 12 bărbaţi şi o femeie, toţi cetăţeni ucraineni.
Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Daniel Manole, a declarat că nava Artemis trimisă la operaţiunile de salvare a navei scufundate se va întoarce la Constanţa, considerându-se că este prea periculos, având în vedere că sunt valuri, să fie preluaţi marinarii salvaţi, aceştia fiind în siguranţă pe nava Falcon.

Potrivit Marinetraffic.com, nava scufundată este pavilion Ucraina şi venea de la Rostov către Portul Constanţa.


Știre inițială

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), un cargo rusesc s-a scufundat în Marea Neagră, la aproximativ 70 de mile marine de Portul Constanţa, scrie news.ro.

Un marinar ar fi murit

La faţa locului a fost trimisă joi dimineata, nava Artemis aparţinând ARSVOM.

La ora transmiterii acestei ştiri, zece marinari au fost salvaţi, pentru doi operaţiunea de salvare este în plină desfăşurare, iar unul dintre aceştia ar fi mort.

Conform ARSVOM, în zona respectivă marea este agitată, având gradul 5-6, valurile fiind de patru metri.

Deocamdată, nu este cunoscută încărcătura navei şi nici unde se deplasa aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.