O noapte furtunoasă: automotor atacat cu pietre, altul defect. Mecanicul, chestionat de Poliție

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una furtunoasă pe linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă, transmite Club Feroviar. 

Și nu din cauza condițiilor meteorologice, vremea în Bucureștii fiind mai degrabă de primăvară decât de final de iarnă.

Automotoarele Desiro (cunoscute ca ”Săgeata Albastră”) ale Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA au avut probleme. Acestea au fost fie tehnice, fie legate de vandalizări, după cum au declarat pentru Club Feroviar surse din cadrul operatorului feroviar de stat.

Automotor atacat cu pietre de persoane necunoscute

Să o luăm în ordine cronologică. Sub Pasajul Grant din București niște vandali rămași deocamdată neidentificați au atacat cu pietre automotorul AM 2059 care asigura trenul RE 7945, cu plecare la 23,10 din Gara de Nord și sosire la Aeroport Henri Coandă la 23,31.

Parbrizul automotorului a fost fisurat serios, însă nu de manieră a afecta vizibilitatea mecanicului. A fost sesizată Poliția, iar oamenii legii au venit în Gara de Nord înainte de plecarea trenului RE 7901 (00,30) pentru a face fotografii și pentru ca mecanicul să dea declarație în legătură cu cele întâmplate. Acest incident nu a afectat însă orarul de circulație al celor două trenuri menționate anterior, automototul vandalizat fiind înlocuit.

Circulația trenurilor a fost însă dată peste cap noaptea trecută pe linia de Aeroport de un alt incident, care nu a mai avut legătură cu vandalii.

Trenul RE 7903 trebuia să plece din București Nord la ora 1,50 și să ajungă la Aeroport Henri Coandă la ora 2,11. Numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat, deoarece automotorul AM 2059 s-a defectat, fiind constatată o supraîncălzire a motorului. Din această cauză, a fost anulată și perechea lui, RE 7096, cu plecare de la Otopeni la ora 2,32 și sosire la București Nord la ora 2,57.

A fost adus automotor de schimb (AM 2093), iar următorul tren, RE 7905, a plecat din Gara de Nord la ora 3,10 și a ajuns la timp la Aeroportul Henri Coandă, la ora 3,31.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati