O nouă acțiune de combatere a ambroziei prin erbicidare în județul Ilfov

Continuă tratamentele pentru combaterea și distrugerea buruienii ambrozia pe drumurile județene din Ilfov.

Consiliul Județean Ilfov, prin intermediul Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, va desfășura în perioada 𝟭- 𝟰 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁 𝟮𝟬𝟮𝟯 o nouă etapă de combatere și distrugere a buruienii ambrozia, prin erbicidare. Această buruiană reprezintă o amenințare pentru sănătate, având un puternic potențial alergenic și fiind extrem de adaptabilă și rezistentă la condițiile de secetă și caniculă.

Echipele specializate vor utiliza instalații montate pe autoutilitare pentru a aplica erbicidul terestru, prin pulverizare, începând cu ora 6:00 dimineața. Tratamentul se va desfășura exclusiv pe marginea drumurilor județene, în afara localităților, astfel încât să se evite afectarea culturilor agricole.

Drumurile județene pe care se va efectua tratamentul, în condiții meteo favorabile, sunt următoarele:
🗓️ Marți, 1 august
📍𝗗𝗝𝟭𝟬𝟭 𝗕, 𝗚𝗿𝘂𝗶𝘂 – 𝗦𝗻𝗮𝗴𝗼𝘃
📍𝗗𝗝 𝟭𝟬𝟭𝗕, 𝗟𝗶𝗽𝗶𝗮 – 𝗡𝘂𝗰𝗶
📍𝗗𝗝 𝟭𝟬𝟭𝗖, 𝗟𝘂𝗽𝗮̆𝗿𝗶𝗮 – 𝗦𝗶𝗹𝗶𝘀̦𝘁𝗲𝗮 𝗦𝗻𝗮𝗴𝗼𝘃𝘂𝗹𝘂𝗶

Pentru o protecție completă împotriva buruienii ambrozia, acțiunile întreprinse de Consiliul Județean Ilfov trebuie completate de intervenții similare la nivel local, în orașe și comune, precum și pe terenurile private, prin implicarea tuturor proprietarilor sau deținătorilor de terenuri, pentru un aspect cât mai plăcut al comunității și, în special, pentru a elimina impactul negativ asupra sănătății populației.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati