O NOUĂ ALERTĂ în școlile din Capitală din cauza gripei / Virusul gripal a afectat deja 70 de elevi din București – Cine prezintă orice formă de boală este trimis acasă

Virusul gripal a afectat deja 70 de elevi din București, iar Direcția de Sănătate Publică a impus măsuri clare și stricte – Atenție maximă și triaj riguros în unitățile de învățământ din Capitală.

  • Cei care au reclamat dureri de cap, dureri musculare, febră sau durere în gât au fost trimişi imediat acasă. Astfel de triaje au fost făcute în majoritatea unităţilor de învăţământ.

Părinții sunt sfătuiţi să nu-i ducă pe cei mici în locuri foarte aglomerate, iar dacă apar primele simptome, să meargă direct la medicul de familie.

Măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

Medicația antigripală (antivirală) se administrează la indicația medicului.

Sursa: Antena3

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati