O nouă categorie de persoane se poate programa de mâine la vaccinul COVID

0
335

Persoanele vulnerabile se pot programa să se vaccineze împotriva COVID-19 începând de sâmbătă, pe platforma de vaccinare, a anunţat, vineri, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă. 

Doctorul a precizat că din luna aprilie va fi deschisă etapa a treia de vaccinare, în paralel cu etapa a doua, și va fi crescută astfel capacitatea de imunizare la 100%.

Întrebat de când vor putea începe românii să se programeze pe platformă, Valeriu Gheorghiţă a spuns că din 1 martie se deschid cele 130 de cabinete noi pentru vaccinare cu Pfizer, anunțate anterior, ceea ce înseamnă aproximativ 156.000 de noi locuri de vaccinare, antena3.ro.

Gheorghiţă: De mâine, platforma va fi disponibilă pentru programarea persoanelor vulnerabile

„De mâine, platforma va fi disponibilă pentru programarea persoanelor care sunt eligibile și anume persoanele vulnerabile, de peste 65 de ani, cunoscute cu boli cronice și cu dizabilități. Nu vom face programare în această etapă pentru persoanele care deservesc activități esențiale”.

În plus, medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat că autoritățile își mențin obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie.

„Sperăm să ajungem la peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic, ceea ce înseamnă că în septembrie ne vom atinge obiectivul”, a mai spus Gheorghiţă.

Cât priveşte paşaportul de vaccinare, coordonatorul campaniei de vaccinare consideră că documentul nu este deocamdată oportun.

Dr. Gheorghiţă: Sperăm să ajungem la peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic

„Discuțiile există la nivelul statelor membre UE și este posibil să se ajungă la acest tip de adaptare tocmai pentru a facilita circulația persoanelor fără să mai fie nevoite să facă un test care să dovedească absența virusului și să nu mai intre în carantină”.

Totuşi, în opinia medicului, o decizie ar fi prematură având în vedere că doar circa 3% din populația Europei este vaccinată complet. Deci, cred că această decizie nu este oportună la momentul acesta”, a conchis Gheorghiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.