O nouă explozie a avut loc astăzi lângă aeroportul din Kabul. Sunt 2 morți, printre care un copil

O nouă explozie a avut loc în apropierea aeroportului din Kabul, anunță diverse canale de social media și presa internațională.

UPDATE Duminică 17.00 Se pare că SUA ar fi efectuat un atac aerian deasupra Kabulului. Țintele erau membri ISIS-K.

Se înțelege că este vorba despre atacul cu rachete care a avut loc asupra unei locuințe din apropierea aeroportului din Kabul, în urmă cu câteva momente, dar acest lucru nu este încă confirmat, scrie antena3.ro.

Martori din zonă au declarat că explozia pare să fi fost rezultatul unui atac cu rachetă.

Fotografiile și videoclipurile de pe rețelele socialearată fumul care se ridică dintr-o zonă din vecinătatea aeroportului.

Se pare că 2 persoane ar fi fost ucise în atentat, printre care un copil.

”Personalul SUA era ținta”, indică sursele.

Un videoclip, care nu poate fi verificat, pare să arate o casă care a fost deteriorată de o explozie. Bărbați pot fi văzuți pe acoperișul unei clădiri vecine încercând să stingă un incendiu, potrivit Mediafax.

Potrivit corespondentului BBC din Afganistan, o explozie a fost confirmată de ministerul sănătății, dar nu este clar ce a cauzat-o.

Există, de asemenea, rapoarte că explozia a fost cauzată de o rachetă care a lovit aeroportul sau o adresă rezidențială din apropiere.

Atacul cu dronă, lansat din afara Afganistanului, a avut loc în timp ce evacuările continuă pe aeroportul din Kabul, aflat sub supraveghere. Potrivit Reuters, drona a lovit un militant care se afla într-o maşină, alături de alt membru al Stat Islamic, ambii fiind ucişi. Majoritatea extremiştilor ISIS-K se ascund în provincia Nangarhar. Un militant era planificator, iar un altul „operator’.

Cel puţin 85 de persoane au murit, dintre care 13 soldaţi americani, într-un atac sinucigaş produs joi la aeroportul din Kabul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati