O nouă grădină terapeutică în curtea Centrului de Zi “Un Pas Împreună”

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 (DGASPC) a inaugurat zilele acestea o nouă grădină terapeutică în imediata vecinătate a Centrului de Zi “Un Pas Împreună”, unitate care funcționează la sediul din bulevardul Mareșal Averescu nr.17, corp D.

Grădinile terapeutice sunt spații special amenajate pentru a promova sănătatea și bunăstarea utilizatorilor printr-o multitudine de activități organizate în mijlocul naturii. Acestea sunt concepute pentru a oferi o experiență multisenzorială și pentru a spori capacitățile fizice, emoționale, cognitive și sociale.

La startul activităților în aer liber au participat beneficiarii centrelor Un Pas Împreună,  Phoenix și TSA Adulți. Aceștia s-au întrecut în jocuri sportive și de societate, au testat aleea senzorială, s-au fotografiat împreună, au socializat și au testat utilitatea fiecărui punct de interes din grădină.

Echipa de la Centrul de Zi Un Pas Împreună este formată din psihologi, educatori, instructori și asistenți sociali, iar serviciile sociale oferite urmăresc recuperarea, reabilitarea și reinserția socială a persoanelor adulte cu probleme de sănătate mintală.

Pentru mai multe informații legate de activitatea centrului, puteți lua legătura cu specialiștii la numărul 021.223.41.97 interior 302, sau prin email, la adresa unpasimpreuna@dgaspc-sector1.ro .

De asemenea, trebuie să știți că pentru persoanele adulte cu dizabilități funcționează Centru de Zi Phoenix pe strada Luptătorilor nr. 40, iar pentru adulții cu tulburări de spectru autist funcționează Centrul de Zi TSA Adulți la sediul DGASPC Sector 1 din bulevardul Mareșal Averescu nr.17, în corpul E,  la etajul 1.

La centrul Phoenix puteți cere orice fel de detalii la numărul 021.667.04.75 sau prin email la adresa: centrul.phoenix@dgaspc-sectorul1.ro. La centrul TSA Adulți primiți toate informațiile utile la numărul de telefon 021.222.14.88 sau prin email la adresa: tsa.adulti@dgaspc-sectorul1.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati