O nouă întâlnire cu comunitatea locală, societatea civilă și mediul economic pentru întocmirea a trei PUZ-uri în Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 organizează o nouă consultare cu asociațiile de proprietari, reprezentanți ai mediului de afaceri, ONG-uri și orice alte persoane interesate în vederea elaborării documentației de urbanism a trei Planuri Urbanistice Zonale: „Promenada Verde”, „Meteorologiei-Holban” și „Siseşti-Străuleşti Nord”, pentru a afla problemele și nevoile reale ale cetățenilor cu privire la zonele de studiu.

După o primă întâlnire de lucru care s-a desfășurat în cursul săptămânii trecute și în cadrul căreia au avut loc consultări în vederea elaborării documentației de urbanism pentru PUZ “Colosseum” și PUZ „Promenada Verde”, Primăria Sectorului 1 organizează miercuri, 24 aprilie 2024, începând cu ora orele 17:30, la Grădinița Germană Biene Maja din Șoseaua Odăii nr. 227A, o nouă consultare cu toți cei interesați de zonele Promenada Verde, Meteorologiei Holban și Sisești-Străulești Nord.

Pentru o dezvoltare corectă și armonioasă din punct de vedere urbanistic, administrația locală va realiza patru PUZ-uri esențiale pentru creșterea standardului de viață al comunității locale care vor avea caracter director şi programatic și vor contribui substanțial la programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a Sectorului 1: PUZ „Colosseum” (185,30 ha), PUZ „Promenada Verde” (651,53 ha), PUZ „Meteorologiei-Holban” (279,81 ha) și PUZ „Siseşti-Străuleşti Nord” (1.012,82 ha). Prin aceste PUZ-uri vor fi stabilite direcțiile, prioritățile şi reglementările de amenajare a teritoriului şi dezvoltare a structurii urbane pe termen mediu – lung.

Ca și în cazul primei consultări, scopul acestei întâlniri este acela de a se face cunoscute problemele și nevoile cetățenilor, dar și eventuale propuneri ale acestora, ce vor fi cuprinse în etapa de analiză a situației existente.

Aceste întâlniri fac parte dintr-un proces mai amplu de elaborare participativă a documentației de urbanism. Ulterior acestor întâlniri, se vor organiza focus-grupuri specializate pentru discuții cu instituțiile, mediul de afaceri, mediul asociativ (ONG-uri) și alți actori relevanți interesați. Propunerile preliminare vor fi elaborate în a doua jumătate a anului, urmând ca acestea să fie dezbătute public la finalul anului, conform calendarului de elaborare a documentației de urbanism.

Planurile Urbanistice Zonale sunt instrumente de planificare și reglementare spațială, cu scopul dezvoltării coerente a teritoriului, în relație cu cadrul natural existent, ca efort comun al actorilor urbani și al comunității locale. Instrumentul se bazează pe procese participativ-consultative, în care colaborarea și implicarea cetățenilor reprezintă cheia unei dezvoltări urbane sustenabile.

Toți cei interesați sunt invitați să se înscrie liber la eveniment prin intermediul accesării următorului link: https://forms.gle/biSgF5cCz5McZfhK7.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail informarepuz@primarias1.ro – din partea Primăriei Sectorului 1, respectiv la office@agorapolis.ro – din partea elaboratorului Planului Urbanistic Zonal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati