O nouă metodă de înșelăciune face victime. Locuitorii din Ilfov sunt terorizați de escroci

Locuitorii din Ilfov sunt terorizați de escroci. Mai mulți oameni au depus plângeri la poliție, după ce au fost înșelați prin diferite metode. Un bărbat a fost păcălit că are acoperișul stricat și are nevoie de reparații. La finalul lucrării, așa-zișii muncitori i-au cerut dublu față de suma stabilită inițial. Escrocii au fost filmați de camerele de supraveghere, relatează digi24.ro.

Presupușii constructori l-au abordat pe Cătălin chiar în fața locuinței lui din Corbeanca. I-au spus că problemele de la acoperișul casei se văd din stradă și s-au oferit să îl ajute. Întreaga poveste a fost pusă la punct până la ultimul detaliu.

Cătălin – victimă: Au folosit tot felul de elemente care au făcut-o să pară veridică, adică mi-au spus despre vecina care construiește casa din spate, mi-au spus despre vecinul din casa de alături de mine și că soția lui ar fi fost însărcinată vara asta, ceea ce era adevărat… Adică știau tot felul de elemente, care au dat o oarecare veridicitatea poveștii. Două aveau și salopete, deci au știut ce să folosească, ca să dea o aparență de oameni care lucrează în domeniu. Am scris împreună, câți metri liniari, cât costă un metru de lucrare, am ajuns la un preț comun de 2500 de lei, un preț mare, dar era o zi cu soare și o zi cu soare în care mi-am zis că uite, Dumnezeu vrea să rezolv eu toate problemele pe care le am eu cu acoperișul, și s-au apucat de lucrare.

După ce au terminat lucrarea, bărbații i-au spus că prețul s-a dublat. Când victima a refuzat să le dea banii, au trecut la amenințări.

Cătălin – victimă: Argumente de genul „ești cu familia în casă și e păcat să ne certăm, noi suntem mereu în zonă și nu vrem să fim supărați unii cu alții” și alte lucruri de genul acesta. Recunosc că am făcut greșeala și am cedat presiunilor.

Bărbatul a plătit, în final, 6.000 de lei pentru o lucrare de care nici măcar nu e sigur că avea nevoie. Metoda este folosită în toată țara, atrag atenția polițiștii.

Pe un blog zeci de români povestesc cum au fost păcăliți prin metoda „acoperișul” și cum au fost convinși să plătească mii de euro, în unele cazuri chiar și de 10 ori mai mult decât prețul real al lucrărilor.

Dan Octavian – reprezentant al Poliției Române: Să efectuați reparații la locuință doar cu firme specializate, în baza unui contract, și să vă informați înaintea contactării despre istoricul acestora. Dacă vă considerați înșelați sau v-au fost sustrase bunuri, sesizați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați 112.

Numai anul acesta, în județul Ilfov, au fost înregistrate 8 sesizări de la persoane care au fost înșelate prin metoda „Accidentul”, „Acoperișul” sau metoda „Apă-canal”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati