O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Universitar de Urgenţă „Carol Davila”

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) a realizat astăzi o prelevare de organ şi ţesut, de la o pacientă declarată în moarte cerebrală, transferată în unitate la data de 28 februarie, de la Spitalul Judeţean Târgovişte, cu diagnosticul de anevrism rupt de arteră oftalmică, hemoragie subarahnoidiană severă şi inundare ventriculară.

Pacienta a fost supusă, imediat după transfer, unei proceduri angiografice cerebrale pentru embolizarea dilataţiei anevrismale, procedură realizată în cadrul Compartimentului de angiografie şi cateterism cardiac.

Evoluţia postintervenţie a fost una nefavorabilă, în contextul gravităţii hemoragiei iniţial, cu deteriorarea rapidă a stării neurologice, toate acestea conducând către un prognostic nefavorabil.

Astfel, în data de 1 martie s-a formulat de către echipa medicală multidisciplinară care avea în îngrijire pacienta aflată în stare critică în Secţia ATI, echipă coordonată de col. medic dr. Narcis Tănase, Coordonator al Programului de Transplant de la nivelul SUUMC, diagnosticul de moarte cerebrală, conform protocoalelor naţionale în vigoare. În aceeaşi zi, familia a acceptat donarea de organe.

Echipa ATI care a asigurat suportul vital pe durata prelevării a fost condusă de căpitan medic dr. Bogdan Sorel Petre, medic primar ATI, fiind compusă din: dr. Ivaşcu Robert, medic specialist ATI şi Petre Alexandra Mirciulescu Mara şi Mihai Neguţu şi Ciprian Udroiu, medici rezidenţi ATI.

Ca particularitate a cazului, sitalul transmite că pacienta, în vârstă de 81 de ani, avea un status biologic corespunzător necesităţilor activităţilor de donare.

Prima prelevare multi-organ şi multi-ţesut, realizată, în acest an, de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, a avut loc în data de 10 ianuarie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati