O nouă reacție adversă gravă a fost adăugat pe prospectul vaccinului Johnson&Johnson

0
1333
Pixabay

O nouă reacție adversă va fi trecută pe prospectul vaccinului anti COVID-19 produs de Johnson&Johnson, la recomandarea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA). Este vorba despre mielită transversă, o formă rară de inflamație spinală, scrie Reuters.

Aceasă afecțiune neurologică gravă a fost motivul pentru care studiile clinice din stadiul 1 pentru tratamentele dezvoltate de AstraZeneca și J&J au fost inițial stopate. Cele două vaccinuri au la bază aceeași tehnologie, notează sursa citată.

Totodată, EMA a analizat și rapoarte despre o altă reacție adversă, respectiv sindromul de extravazare capilară (CLS), o boală de sânge rară apărută după vaccinul Moderna. Au fost înregstrate 6 cazuri până în prezent. Afecțiunea provoacă scurgerea sângelui din vasele mici de sânge provocând inflamații și scăderea presiunii sangvine.

O altă reacție adversă studiată în urma administrării vaccinurilor dezvoltate pe baza tehnologiei ARN mesager, respectiv cele de la Pfizer și Moderna, este sindromul inflamator multisistemic (MIS), afecțiune gravă care provoacă inflamarea diferitelor organe, inclusv inimă, plămâni, creier, rinichi, creier, piele, ochi, organele gastrointestinale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.