O nouă sală modernă de intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov

Au început lucrările pentru o nouă sală modernă de intervenţii chirurgicale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, anunţă Consiliul Judeţean Ilfov.

„Ce înseamnă sală modernă?

Concret, va fi dotată cu un sistem nou în România, unul pentru sterilizarea cu lămpi ultraviolete de tip C, cu ozon și fără ozon. Acest sistem va asigura conformitatea aerului din sala de operație la standarde internaționale, crescând astfel, considerabil, siguranța sanitară în timpul intervențiilor”, transmite sursa citată.

Care sunt avantajele?

Potrivit CJ Ilfov, timpul de așteptare se va diminua, iar gradul de siguranță va crește.

”Practic, medicii vor efectua în această nouă sală intervenții minim invazive, artroscopice și laparoscopice, cu ajutorul aparaturii de ultimă generație, într-un timp mult mai scurt, iar pacienții nu vor mai fi nevoiți să aștepte zile în șir până să intre în operație”, arată Consiliului Judeţean Ilfov.

”Anul acesta, până la finalul lunii mai, avem cea de-a treia sală în care medicii vor salva vieţile pacienţilor. Proiectul este finanţat prin intermediul unei sponsorizări private în valoare de peste 4 milioane de lei. Iată că se poate să realizăm proiecte vitale cu sprijinul partenerilor privaţi! Mulţumesc tuturor celor care au contribuit ş iau înţeles că suntem o comunitate şi doar împreună construim proiecte cu şi pentru oameni!”, a transmis președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

Timpii de așteptare s-ar reduce la aproape jumătate față de anul trecut

În prezent, spitalul are 2 săli în care se pot efectua intervenții chirurgicale. Pe calcule, funcționarea acestei noi săli va diminua timpul de așteptare, în medie, cu 3 zile.

Datele Spitalului Județean Ilfov arată că, anul trecut, au fost realizate nu mai puțin de 2.832 de intervenții chirurgicale.

”Pe noile estimări, cu cea de-a treia sală de operație, timpii de așteptare s-ar reduce la aproape jumătate față de anul trecut. Timp prețios pentru viața pacientului”, se arată în postarea de pe Facebook a Consiliului Judeţean Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati