O nouă zi de grevă a șoferilor STB. Conducerea ar vrea să le suspende contractele de muncă

0
592

Societatea de Transport București (STB) se pregătește să suspende sau chiar să desfacă contractele de muncă ale angajaților care continuă greva declarată ilegală de instanță, au declarat surse din STB pentru Economedia.

Compania are în „stand-by” circa 250 de șoferi noi, cărora le-ar putea da undă verde să intre în trafic, dacă angajații actuali refuză să reia lucrul, în ciuda deciziei instanței, potrivit surselor.

Conform informațiilor Economedia, 250 de dosare de angajări de șoferi au depuse în ultimele luni la STB, candidații fiind atrași de salariile oferite. Aceștia au tot ce le trebuie din punct de vedere tehnic și doar așteaptă să se elibereze locuri. „Mai au nevoie doar de 24 de ore de acomodare cu mașinile și pot să iasă în trafic”, ne-au spus sursele.

STB vede această soluție și ca o metodă de a sparge monopolul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), condus de Vasile Petrariu, organizaţie cu circa 9.000 de membri. Petrariu este unul din liderii grevei spontane declanșate joi.

STB are circa 4.000 de șoferi.

Greva angajaților STB și implicit haosul din trafic continuă și vineri, în ciuda deciziei judecătorești care a stabilit suspendarea grevei și reluarea activității. Executorii judecătorești au mers vineri dimineață la sediile autobazelor pentru a afișa decizia instanței, în timp ce primarul Capitalei, Nicușor Dan, s-a întâlnit cu conducerea societății, potrivit hotnews.ro.

El a avertizat că angajații STB care nu respectă hotărârea judecătorească săvârșesc o infracțiune. De asemenea, Nicușor Dan a cerut PSD să se pronunțe dacă susține greva sau dacă îi retrage sprijinul consilierului PSD Vasile Petrariu, liderul sindicatului care a organizat protestul.

Liderul sindical Mihai Trancă declara vineri dimineață că protestul va continua până ce Adrian Criț își va da demsia. ”Nimeni nu ne bagă în seamă, nici prefectul, nici primarul, nici dl Adrian Criț”.

Întrebat în legătură cu revendicările sindicaliștilor privind demisia sa, el a susținut că această solicitare încalcă prevedrile contractului colectiv de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.