O persoană arestată preventiv, confirmată cu COVID-19, a fost dusă la Penitenciarul-Spital Jilava

Marți seară, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava a fost transferată temporar, în vederea internării, o persoană aflată în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmată COVID-19 de reţeaua sanitară publică.

Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava este unitatea sanitară desemnată pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, cu infecţii emergente şi reemergente, denumite în continuare AP-IE/RE, conform OMS nr. 489 din 23 martie 2020. Anterior acestei desemnări de către Ministerul Sănătăţii, unitatea penitenciar-spital, în cadrul căreia există o secţie de boli infecţioase, a fost prevăzută în planurile de măsuri elaborate la nivelul Administraţiei Naţionale a

Penitenciarelor, ca unitate suport în cazul persoanelor private de libertate care pot intra sub incidenţa acestui context epidemiologic.

În cadrul secţiei amenajate pentru pacienţii confirmaţi COVID-19, au fost stabilite circuite funcţionale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum şi spaţii pentru decontaminare şi echipare/dezechipare. Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, pe durata stării de urgenţă, secţia Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova se subordonează din punct de vedere operaţional Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, pentru o eventuală preluare a pacienţilor care necesită îngrijiri de terapie intensivă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati