O piaţă volantă cu produse tradiţionale va fi deschisă în fiecare weekend în Parcul IOR

O piaţă volantă cu produse tradiţionale este deschisă, în fiecare weekend, de vineri până duminică, în Parcul IOR, scrie bucurestifm.ro.

Vizitatorii pieţei ‘România Autentică’ au prilejul să deguste bucate care mai de care mai alese, de la sărmăluţe fierte la ceaun şi pe foc de lemne, pastramă fragedă, cârnăciori pe grătar, mititei şi costiţe asezonate cu murături şi lipii pe plită la frigărui de pui şi de porc, tocăniţă de primăvară cu pui şi legume şi mâncare de fasole cu ciolan afumat.

De asemenea, din piaţă pot fi cumpărate băuturi pe alese: de prune, caise, piersici, vişine şi pere.

Nu lipsesc plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti ori plăcintele dobrogene cu brânză, toate preparate ce conţin ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale.

Din piaţa volantă, vizitatorii îşi pot face şi altfel de cumpărături: dulciuri şi dulceţuri, brânzeturi direct de la stână şi afumături, jamboane, muşchiuleţi, toate preparate tradiţionale proaspete şi fragede. Nu lipsesc sucurile naturale şi fructele de sezon.

Meşterii populari aduc exponate lucrate manual cu multă măiestrie, și cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati