O platformă civică solicită autorităţilor începerea demersurilor pentru crearea Centurii Verzi Bucureşti-Ilfov

O platformă civică alcătuită din zeci de organizaţii neguvernamentale, grupuri civice şi persoane publice solicită autorităţilor începerea demersurilor pentru crearea Centurii Verzi Bucureşti-Ilfov.

Potrivit unui comunicat al platformei civice „Împreună pentru Centura Verde”, proiectul de lege propus prevede punerea sub protecţie a întregii vegetaţii forestiere a Ilfovului şi constituie „piatra de temelie” pentru viitoarea Centură Verde Bucureşti-Ilfov.

Propunerea legislativă a fost întocmită alături de deputatele Diana Buzoianu şi Oana Cambera şi a fost depusă la Parlament, scrie Agerpres.

Printr-o petiţie online, platforma civică solicită Înaltul patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis pentru platforma civică „Împreună pentru Centura Verde”; adoptarea şi promulgarea proiectului de lege pentru protejarea pădurilor din Ilfov, precum şi un plan integrat al Primăriei Municipiului Bucureşti şi Consiliului Judeţean Ilfov pentru combaterea poluării, care să includă şi Centura Verde Bucureşti-Ilfov.

De asemenea, se cere includerea centurii verzi în Planul de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov 2021-2027, asumarea unui calendar pentru implementarea Centurii Verzi Bucureşti-Ilfov şi includerea subiectului legat de poluarea aerului din Bucureşti în agenda Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati