O profesoară din Bucureşti le-a dat elevilor un test online la ora 22.41: „Aveţi la dispoziţie 15 minute!”

2
21314
unsplash

O profesoară de economie de la Colegiul Economic „Hermes” le-a dat elevilor un test on-line la ora la care mulţi se pregăteau de somn: 22.41. Totodată, profesoara le-a spus elevilor că rezultatele trebuie predate într-un sfert de oră.

Cadrul didactic şi-a adus aminte la ora 22.41 că elevii nu au suficiente note în catalog, aşa că a decis să le dea o lucrare de control, on-line, scrie Antena3.

„Având în vedere că toată lumea trebuie să aibă 3-4 note, vă rog pe toţi să daţi testul online, accesând linkul de mai jos. Fiind contra cronometru, aveţi la dispoziţie 15 minute. Succes!” – este mesajul primit de elevi.

Ministerul Educaţiei a răspuns pe Facebook

Revoltaţi de situaţie, câţiva elevi au prins curaj şi i-au reproşat profesoarei ora târzie la care a trimis testul.

„Bună seara. Doamnă, este ora 11 (noaptea), majoritatea dorm la ora aceasta. Nu vreau să fiu răutăcioasă, dar acum trebuie rezolvat?” – este unul din mesajele trimise de elevi profesoarei.

Situaţia a fost semnalată chiar de elevi, dar şi de Eugen Ilea, vicepreședintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți (FNAP).

Jean Badea, subsecretar în Ministerul Educaţiei, a reacţionat pe Facebook: „Sunt 15 minute din momentul în care fiecare elev pornește testul. Presupun ca este vorba despre un test care urma să fie susținut ziua următoare”, a fost comentariul lui Badea lăsat pe Facebook.

În replică, Alexandru Rădulescu, fost preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Bucureşti, i-a trimis o fotografie cu nota obţinută de unul din elevi, 7, semn că testul a fost făcut chiar atunci de elevi.

2 COMENTARII

  1. Este inuman ce se intampla….se intorc romanii acasa , cu copiii, cu mobilier, cu tot ce au agonisit acolo….si aici….se inchid scolile…..stiti ce se intampla? azi au plecat inapoi in ELVETIA …acolo ca in alte tari din EUROPA scolile si gradinitele sunt deschise……i-ati trimis inapoi….DE CE?

  2. Intreaga situatie este ridicola… parca ar fi prima data in viata lor cand afla cum functioneaza platformele online de studiu. Normal ca aveau 15 minute din momentul in care accesau link-ul. Este alegerea fiecarui elev daca deschide link-ul la 11 noaptea sau la 8 dimineata. Se dau aceste teste contra cronometru pentru a evita tentativele de frauda ale elevilor.

    Personal, o compatimesc pe profesoara, care la 22:41 statea la calculator, alcatuind teste pentru elevi, incarcandu-le online si compunand email-uri.

    Aceasta este realitatea profesorilor mai tineri din ziua de astazi, carora le pasa de scoala si de elevi. Citesc mereu cum sunt criticati pentru zilele de vacanta sau programul de 18-20 h/saptamana, insa nimeni nu ia in considerare timpul necesar pregatirii materialelor didactice, proiectelor de lectie, testelor (+corectarea lor!) etc. Ca sa nu mai aduc in discutie faptul ca inainte de pandemie, daca se propunea utilizarea platformelor de studiu online (complementar scolii obisnuite), jumatate dintre parinti s-ar fi revoltat ca nu au copiii internet/computer/laptopuri. Pe de alta parte, tot ei, in alte cercuri, se plangeau de absenta digitalizarii, ca s-a plictisit copilul sa invete ca pe vremea lui Ceausescu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.