O rețea de farmacii anunță că are Euthyrox în toate unitățile din București

O rețea de farmacii anunță că medicamentul Euthyrox (substanța activă levotiroxină sodică) este disponibil de vineri în toate unitățile sale din București.

Anunțul a fost făcut de rețeaua Belladonna, care a precizat că medicamentul Euthyrox este disponibil în toate cele 45 de farmacii din cadrul rețelei din București în concentrațiile 25 μg, 50 μg și 100 μg.

“Pacienții care au nevoie de acest medicament în tratamentul curent se vor prezenta la farmacie cu rețeta, scrisoarea medicală sau alt document eliberat de către medic care recomandă un tratament cu Euthyrox”, a precizat rețeaua de farmacii, care adaugă că își anunță continuu pacienții de disponibilitatea medicamentului.

“A avea o persoană dedicată pentru cererea de Euthyrox venită din partea pacienților, pe pagina de Facebook sau pe adresa noastra oficiala de e-mail, a fost o masură pe care noi am considerat-o normală și umană, având în vedere criza prin care au trecut aceștia, generată de lipsa medicamentului de pe piață. Pentru că în centrul activității noastre punem mereu pacientul, am vrut să îl direcționăm, în vreme de pandemie, exact în farmacia unde găsește medicamentul, pentru a evita deplasările din farmacie în farmacie, punându-și în risc sănătatea. Ținem legătura cu pacienții și îi anunțăm în timp real de disponibilitatea medicamentului”, se arată în comunicat.

“Farmaciile noastre respectă recomandările Colegiului Farmaciștilor din România cu privire la eliberarea acestui medicament. Medicamentul Euthyrox nu se comercializează online, conform legislației în vigoare. Se poate ridica de către pacienți sau un reprezentant al acestora, în baza documentelor medicale, din una dintre farmaciile menționate aici: https://www.farmaciilebelladonna.ro/farmacii.html”, mai arată comunicatul.

Rețeaua Belladonna a mai precizat că în farmaciile este disponibilă și formula veche a medicamentului Euthyrox 100 μg, cantități provenite din import paralel, care nu se eliberează, însă, pe bază de rețete compensate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati