O școală din Sectorul 4 a intrat în scenariul roșu

Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Sectorul 4 al Capitalei a intrat în scenariul roşu, mutând toate activităţile didactice în online, după ce, miercuri, au fost confirmaţi cu noul coronavirus două cadre didactice şi un elev.

„Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a clădirii în care funcţioneză Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, după ce în cursul zilei de astăzi, două cadre didactice şi un elev au fost confirmaţi pozitiv la SARS-COV 2. În aceste condiţii, la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, unitatea de învăţământ a intrat în scenariul roşu de funcţionare în condiţii de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line”, au anunţat reprezentanţii Primăriei, potrivit News.ro.

Măsuri de dezinfecţie a spaţiilor de învăţământ au fost luate şi la Şcoala Gimnazială nr. 308 şi la Şcoala Gimnazială nr. 190, acolo unde, tot miercuri, câte un elev a primit confirmarea infectării cu coronavirus. În aceste două cazuri, doar activităţile de învăţare la clasele din care făceau parte copiii au fost sistate fizic, colegii lor urmând a efectua cursuri în sistem on-line în următoarele 14 zile.

Totodată, autoritatea locală a anunţat că va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu elevii şi va implementa orice altă măsură ce se va impune.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati