O stradă inițial neasfaltată din Sectorul 3, amenajată într-un spațiu urban atractiv

Primăria Sectorului 3 continuă amenajarea unor zone în spații urbane atractive. De la o stradă inițial neasfaltată, Drumul Lunca Bisericii beneficiază în prezent de toate elementele confortului urban. Aici s-a amenajat ulterior o bază sportivă cu terenuri de tenis, fotbal, volei, tenis de picior, tenis de câmp și baschet.

„Pe Drumul Lunca Bisericii răzbătea până de curând imaginea dezolantă a unei străzi de pământ. Echipe ale Primăriei Sectorului 3 au asfaltat mai întâi strada și acesta a fost punctul de plecare pentru toate celelalte beneficii ale confortului urban. Dincolo de asigurarea unor condiții de trai decent, am amenajat aici și o bază sportivă. Încercăm să aducem un plus de dinamism zonelor urbane și încurajăm practicarea sportului. Venim cu soluții integrate pentru îmbunătățirea calității vieții. Avem nevoie și de spații verzi, de aceea am creat în zonă și un aliniament de copaci. Vedem cu toții cât de benefice sunt, inclusiv în perioadele caniculare, astfel de coridoare de verdeață. Anual plantăm peste 10.000 de copaci, o mare parte dintre aceștia sunt crescuți de noi, iar ceilalți provin din pepiniere din România. Continuăm să amenajăm în Sectorul 3 cât mai multe astfel de zone urbane dinamice”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

Primăria Sectorului 3 are în derulare lucrări în zona Lunca Cetății, care va găzdui „Parcul celor 10.000 de pași”. Pentru a da atractivitate și dinamism zonelor urbane, sunt în curs de amenajare alei pietonale și spații destinate practicării sportului și relaxării.

Aici funcționează deja baze sportive, dar proiectul prevede și alte spații care vor aduce un plus de dinamism zonei. Astfel, vor fi amenajate o zonă extinsă de promenadă, dar și o pistă de biciclete și o pistă de alergat pe tartan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati