O tarantulă a fost descoperită pe o stradă din Voluntari, Ilfov: ”Nu încercați să-l manipulați! Deși nu atacă decât foarte rar oamenii, acesta poate să muște”- FOTO

Fundația Visul Luanei semnalează un caz rar petrecut într-un cartier din Voluntari: locatarii de aici au semnalat prezența unei tarantule, iar poliția a apelat la specialiștii fundației pentru a găsi și prelua exemplarul.

O tarantulă a fost descoperită într-un cartier rezidențial din Voluntari, Ilfov. Păianjenul trezit din hibernare a fost capturat și dus într-un adăpost pentru protecția animalelor.

Specialiștii Fundaţiei Visul Luanei au primit mai multe solicitări, inclusiv de la Poliția Ilfov, pentru a captura o tarantulă, observată într-un cartier rezidențial din Voluntari, notează Antena3 CNN.

Tarantulă românească, găsită într-un cartier din Voluntari

Experții au stabilit că este o tarantulă românească care a fost trezită din hibernare cel mai probabil din cauza excavațiilor din zonă.

Pentru că temperaturile nu permit eliberarea ei în sălbăticie, tarantula va sta în următoarele luni la adăpostul fundației, precizează sursa citată.

„Deși este numită tarantulă, Lycosa singoriensis este de fapt un păianjen-lup, fiind cea mai mare specie de paianjen din România (femelele, mai mari, ajung până la 3.5 centrimetri).

Spre deosebire de cei întâlniți în viața de zi cu zi, păienjenii-lup nu se folosesc de pânză pentru a-și prinde prada, ci vânează activ, fiind rapizi și cu văzul foarte dezvoltat.

De asemenea, sunt buni înotători, putând să străbată suprafețe mari de apă, chiar mai multe zile”, au explicat reprezentanții fundației Visul Luanei.

Ce trebuie să facem în cazul în care întâlnim o tarantulă

”În cazul în care vă regăsiți într-o situație similară, vă recomandăm următoarele:
  • Nu reacționați instinctiv, încercând să răniți păianjenul! Tarantula românească este o specie importantă, cu rol în controlul mai multor specii de insecte și nu în ultimul rând, face parte din biodiversitatea României, fiind cel mai probabil afectată de factori precum distrugerile de habitat cauzate de agricultură, pesticide etc.;
  • Nu încercați să-l manipulați! Deși mușcătura este improbabilă, fiindcă nu atacă decât foarte rar oamenii, acesta poate să muște, pentru a se apăra, dacă este atins! Urmările nu sunt foarte grave, însă pot cauza reacții locale dureroase, în unele cazuri chiar generale (apatie, somnolență);
  • Permiteți animalului să fugă sau să se retragă în vizuină, fiind puțin probabil să revină la locul inițial”, se precizează în postarea de pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati