O treime din bugetul local al Capitalei pe 2022 merge la subvenții

Proiectul de buget pe 2022 al Primăriei București a fost publicat pe pagina de internet a instituției. Veniturile prognozate, de 5,74 miliarde de lei, sunt cu 600 de milioane de lei mai mari ca cele realizate în 2021, raportate în execuție.

Cea mai mare cheltuială va fi pe subvențiile la transport și termie, de 2 miliarde de lei, adică o treime din tot bugetul.

Alte cheltuieli importante prognozate de Primăria București sunt pentru finanțarea unor instituții din subordine, 692 de milioane, cheltuieli de capital de 670 de milioane și bunuri și servicii, 524 de milioane. Cheltuielile cu personalul sunt la același nivel cu anul trecut, în valoare totală de 366 de milioane. Din bugetul alocat instituțiilor din subordine, jumătate înseamnă doar cheltuielile cu personalul, adică 333 de milioane, scrie buletin.de.

Cei mai mulți bani din bugetul pe 2022 vor merge către subvenții. Cele 2 miliarde de lei prevăzute în bugetul pe 2022 se împart între acoperirea diferențelor de cost la transportul în comun și la termie. În execuția bugetară pe 2021, 988 de milioane au fost cheltuite pe subvenția pentru termie și alte 1,3 milioane la transport.

Având în vedere că subvenția la transport rămâne, în mare, aceeași rezultă că pentru termie rămân doar aproximativ 700 de milioane de lei. Ceea ce, fără un ajutor financiar de la Guvern, înseamnă creșterea prețului gigacaloriei pentru bucureșteni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati