O treime dintre şoferii români folosesc doar carburanți premium pentru a proteja motorul mașinii

Mai mult de o treime din şoferii români alimentează doar cu carburant premium, rezultă din datele unui sondaj realizat la nivel național la solicitarea companiei ungare MOL, potrivit economedia.ro.

Rezultatele sondajului au fost prezentate de filiala din România a companiei petroliere ungare, printr-un comunicat remis Agenției de Presă MTI și preluat de Rador.

Potrivit sondajului, mai mult de jumătate dintre şoferi alimentează cel puțin ocazional cu carburant premium şi fiecare al treilea şofer foloseşte doar acest carburant.

Consumatorii aleg carburantul premium în primul rând pentru a proteja motorul automobilelor, dar sunt factori decisivi pentru această alegere şi calitatea mai bună în comparație cu carburantul standard, precum şi performanța mai bună a motorului.

Din sondaj a mai rezultat că pentru 74% din şoferii autovehiculelor calitatea carburantului este un element important la alegerea stațiilor de alimentare cu carburanți. Majoritatea covârşitoare a şoferilor de maşini (76%) au declarat că aleg stația de alimentare în funcție de calitatea carburantului, urmată de preț (63%) şi de amplasarea acesteia (53%).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati