O vacanță altfel! Cursuri de teatru pentru copii la Centrul Cultural Buftea

Centrul Cultural Buftea organizează cursuri de actorie pe perioada vacanței de vară pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani.

Cursurile de actorie au fost gândite atât pentru cei mici, cât și pentru părinţii care aleg să-şi îndrume copiii către activităţi extraşcolare în timpul vacanței.

Când au loc cursurile de teatru?

Cursurile se țin tot anul, cu excepția zilelor de sărbători legale, sub atenta îndrumare a lui Salex Iatma, scenaristul care a adus primul film românesc pe Netflix, dar și profesionistul care a regizat pentru județul Ilfov filmul documentar ”Un înger pe front – Regina Maria”.

Cursul de actorie este gratuit și durează o oră pentru cei din învățământul primar, două ore pentru cei de gimnaziu și două-trei ore pentru cei de liceu.

Elevii din învățământul primar beneficiază de un curs structurat după metoda Violei Spolin – nume de legendă în pedagogia teatrală, ceea ce implică jocuri de atenție, concentrare și improvizație scenică.

De asemenea, grupele de liceu și gimnaziu lucrează după o metodă combinată între Viola Spolin și Stanislavski – regizor și teoretician rus, în cadrul unui Atelier de Actorie și Scriere Dramatică în care se urmărește realizarea unor texte originale cu scopul de a înțelege pe deplin metoda actorului și totodată mecanismele unei structuri dramatice.

Centrul Cultural Buftea se laudă și cu înființarea Trupei Bastion, care a realizat patru spectacole de teatru și creații originale:

  • „Trei zile” – premiul I la Festivalul Internațional de Teatru „Copil în Europa”, unde copiii Tiberiu Pancu și Maria Ene au câștigat premii de interpretare și premiul I la Festivalul de Teatru Ludicus Pitești, la care Tiberiu Pancu a primit din nou premiu de interpretare.
  • ”Opriți lumina!” – Premiul I la Festivalul Internațional de Teatru „Copil în Europa”, unde copiii Tiberiu Pancu și Yasmin Szilvassy au câștigat premii de interpretare.
  • ”De cealaltă parte a zidului” – Premiul I la Festivalul Internațional de Teatru „Copil în Europa” și premiu de interpretare pentru Tiberiu Pancu, dar și Marele Premiu și premii de interpretare pentru copiii Tiberiu Pancu și Maria Stănescu

În prezent micii actori lucrează la spectacolul “Emoji”, cu care vor participa la festivaluri naționale și internaționale.

”Teatrul dezvoltă în primul rând empatia. Cred că asta este motivul principal din care ar trebui nu neapărat să facem o carieră în domeniu, dar măcar să ne dăm șansa să ne jucăm și să învățăm unii despre alții. Actoria în mod special, formează oameni care privesc în jurul lor și nu doar spre sine. Pentru o societate sănătoasă avem nevoie de teatru.”, a ținut să precizeze Salex Iatma într-o postare pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati