O vilă din Sectorul 1, construită ilegal, demolată de Poliția Locală și angajații Primăriei

Autoritățile locale din sectorul 1 au început, astăzi, demolarea unei vile din cartierul Străulești, de pe strada Nicolae Nicoleanu. Casa fusese construită fără nicio autorizație iar instanța a dat decizia definitivă de demolare în 2021. Lupta pentru intrarea în legalitate a fost dată de unul dintre vecinii vilei cu pricina care, după un șir lung de reclamații către Primăria Sector 1 rămase fără efect în mandatul lui Daniel Tudorache, s-a adresat instanțelor, scrie Buletin de București.

În 2019, Libertatea a scris despre drama unei familii care locuia în Străulești, pe strada Nicolae Nicoleanu. Ceea ce trebuia să fie casa visurilor s-a transformat într-un coșmar după ce, pe terenul lângă, a început ilegal construcția unei case. Oamenii au mers la Primărie și la Poliția Locală și au reclamat dar tot ce-au obținut au fost amenințările și intimidările unui clan de interlopi, rude cu vecinii. Așa că și-au căutat dreptatea în instanță.

În 2020, Tribunalul București a decis demolarea clădirii construite ilegal, hotărâre ce a rămas definitivă un an mai târziu. Un an a mai durat lupta pentru executarea silită. Astăzi, buldozerele Primăriei Sector 1 au început demolarea clădirii.

„În premieră pentru Sectorul 1, în această dimineață polițiștii locali -împreună cu un executor judecătoresc, echipaje de Jandarmerie, reprezentanți ai firmelor de utilități- au început demolarea unei vile P+M, construită fără autorizație în cartierul Străulești, pe strada Nicolae Nicoleanu.

Un imobil despre care mass-media a scris mult în 2019, deoarece ilegalitățile erau evidente, iar proprietarii vilei, care se lăudau cu relațiile lor sus-puse, i-au amenințat pe vecinii nemulțumiți cu interlopii din clanul Caran. Unii dintre vecini nu au mai suportat amenințările și s-au mutat din cartier. Fosta administrație locală și fosta conducere a Poliției Locale au închis ochii la aceste nereguli flagrante și au tergiversat nepermis de mult demolarea casei, favorizând proprietarul. Mai mult, fosta conducere a Poliției Locale Sector 1 l-a dat în judecată pe vecinul care a reclamat ilegalitățile, procesul este pe rol.

Am cerut instanței și ni s-a aprobat, prin sentință judecătorească definitivă, desființarea acestei construcții ilegale. În paralel, am sesizat organele penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către Poliția Locală. Pentru a pune capăt haosului urbanistic, legea trebuie respectată.

Am toleranță zero față de construcțiile construite nelegal și voi pune în ordine modul cum se ridică construcțiile”, a scris Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati