Vacanță în Delta Dunării. Conceptul turistic ce te ajută să-ți încarci bateriile într-o singură zi – FOTO/VIDEO

Iubitorii de călătorii au la dispoziție o nouă variantă să se bucure de peisaje şi să se relaxeze, în condiţii mai sigure. Ei pot alege circuite de o zi, în diverse zone ale ţării. Pentru mulți, ieșirea din cotidian înseamnă o plimbare pe brațele Dunării. Chiar și numai o zi de relaxare printre vegetație luxuriantă, pelicani și nuferi face cât o vacanță întreagă. 

O zi cât o vacanță în Delta Dunării

Excursiile Hello Holidays sub umbrela #ozicâtovacanță te ajută să-ți încarci bateriile. Conceptul se concentrează în excursii de o zi, către locuri frumoase din țară sau Bulgaria.

News București a testat-o pe cea către Delta Dunării, dar destinațiile sunt variate și reprezintă o experiență frumoasă.

 

Plecarea are loc dis-de-dimineață din București (Eroilor). După un drum de aproximativ 4 ore, am ajuns la o pensiune situată chiar pe malul Dunării, în Mahmudia, punct de plecare în aventura din Deltă.

Acolo am fost repartizați în șalupe rapide și am navigat spre unele dintre cele mai frumoase lacuri și cele mai pitorești canale, lăsând Mahmudia în urmă.

Ghid în aventura noastră prin Delta Dunării a fost Jack, locuitor al Mahmudiei și pescar de circa 35 de ani. Cunoscător al tuturor cotloanelor deltei, pe care a descoperit-o încă din copilărie, el răspunde bucuros la întrebări. De la el am aflat și cea mai bună rețetă pentru borșul de pește.

Acesta a povestit că cea mai frumoasă perioadă de vizitat Delta este luna mai, începutul lunii iunie, dar și septembrie, când țânțarii se mai liniștesc.

Jack a condus șalupa prin Lacul Cuzmințiul, Lacul Gorgova și Lacul Potcoava, locuri pe care le cunoaște ca în palmă și în care a crescut. El știe unde găsești cei mai frumoși pelicani, cele mai elegante egrete și gălăgioșii cormorani și nu se lasă până nu-ți arată tot ce are delta mai frumos.

Ne-a arătat și casele pescarilor, ridicate pe malurile canalelor. Deși sunt destul de sărăcăcioase, unele sunt locuite.

Pe la jumătatea traseului ne-am oprit pe un mal al canalului, pentru prânz, unde am mâncat în natură. Bucatele în sine sunt o experiență (icre și pește afumat, borș de pește făcut după rețetă tradițională a lipovenilor, pește la ceaun cu mămăliguță), iar muzica veselă asigurată de un ansamblu de lipovence, îmbrăcate în costume tradiționale, te poartă în inima deltei.

Ziua s-a încheiat cu multă veselie, amintiri și cu un nou drum cu șalupele printre nuferi și stoluri de pelicani.

Excursiile “O zi cât o vacanță“ marca Hello Holidays oferă turiștilor o ieșire din cotidian, de o zi (o zi cât o vacanță ), și experiența unei călătorii în România și Bulgaria, pentru vizitarea unor obiective turistice, dar și pentru relaxare.

În România se pot vizita mănăstiri, castele, palate, situri arheologice, saline, poți să faci plajă o zi la Gura Portiței, poți să vizitezi Țara Făgărașului, să te plimbi pe Transfagărașan, pe Transalpina. Toate variantele “O zi cât o vacanță” pentru 2021 sunt în acest link: www.ozicatovacanta.ro

Un număr de 92 de excursii de o zi sunt organizate, în 2021, sub brandul “O zi cât o vacanță”, în România și în Bulgaria, în creștere cu 40 de excursii față de anul anterior.

Printre noutățile anului 2021:

  • Excursie Manastirea Prislop – Castelul Corvinilor – Biserica Densus – Sarmizegetusa
  • Excursie Manastiri si Palate de langa Bucuresti
  • Excursie Plaja la Gura Portitei
  • Excursie Gradina de Lavanda – Salina Slanic

Excursiile “O zi cât o vacanță” sunt disponibile și din alte orașe, în functie de program, nu doar din București.

Despre Hello Holidays:

Agenția Hello Holidays, înființată în urmă cu 14 ani, este organizator de circuite în România și alte 36 de țări din Europa și Asia, dar și de sejururi în Grecia, Turcia, Egipt, Albania, Bulgaria, realizate cu autocarele Hello Holidays Transport ori cu avionul. Programele “O zi cât o vacanță”, de o zi, în România și Bulgaria, ori cele cu o durată mai mare, de până la 19 zile, oferă turiștilor experiențe unice de călătorie.

Compania are 27 angajați (în plin sezon numărul se mărește cu ghizii însoțitori și cu personalul care asigură asistență turistică în zonele de vacanță) și a realizat în 2020 un volum de vânzări de peste 3,5 milioane de euro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati