Oamenii de afaceri cer redeschiderea restaurantelor și hotelurilor după Paște: E târziu 1 iunie

Antreprenorii cer ca restaurantele și hotelurile să înceapă să se redeschidă chiar după Paște și susțin că dacă se face asta la 1 iunie, termenul avansat de premier, este prea târziu.

„În opinia noastră ar trebui deja după Paști să se deschidă restaurante, hoteluri, aceste sectoare care sunt închise. Fiecare operator economic să spună: te-ai vaccinat, păi putem să avem un grad de deschidere de 100% dacă tot suntem vaccinați.

Nu poți să pui condiții a primi sau nu a primi (oameni în restaurante sau hoteluri – n.r.), însă aici e interesul tuturor, al consumatorilor, dar și al operatorilor economici.

Am cerut că această bornă de 1 iunie în ceea ce privește deschiderea operatorilor economici să fie adusă mult mai aproape, nu putem vorbi de o susținere a mediului de afaceri dar nu deschidem economia. Dacă restaurantele sunt închise cum poți să spui că acolo organizezi vaccinarea? Asta i-am cerut premierului și a spus că analizează cu seriozitate.

Vaccinarea poate să înceapă de azi, să se implice și mediul de afaceri. Asta a fost și cerința noastră. Nu e de ajuns doar statul să iasă și să comunice”, a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului IMM-urilor, după discuțiile de la Guvern, scrie Digi24.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati