„Oamenii sunt grija noastră” – proiect care luptă împotriva pandemiei în Sectorul 6

Un total de 3.179.767,86 lei, din care 1.742.920,27 lei fonduri europene nerambursabile, reprezintă suma alocată proiectului „Oamenii sunt grija noastră”, având ca beneficiar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Materiale care au fost şi încă sunt instrumente de luptă împotriva CoVid-19, precum combinezoane, viziere, mănuşi, măşti de protecţie, biocide, dispozitive de purificare a aerului, sunt astfel procurate şi ajung, prin intermediul banilor europeni, la beneficiarii centrelor rezidenţiale din Sectorul 6 care oferă servicii pentru bătrâni, persoane cu dizabilităţi sau copii.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19, cod 139239.

Toate materialele menţionate sporesc capacitatea de îngrijire a rezidenţilor şi de protecţie împotriva riscului de infectare şi de răspândire a infecţiei cu COVID-19 a persoanelor care locuiesc în centrele rezidenţiale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Acest nou proiect se adaugă celorlalte programe aflate deja în derulare cu sprijin financiar european, în scopul diversificării serviciilor şi creşterii performanţei la nivel de instituţie, din perspectiva reducerii cheltuielilor de la Bugetul Local al Sectorului 6.

Proiectul se derulează în perioada 08 aprilie 2021 – 30 Iunie 2021, cu speranţa că va contribui, alături de alte măsurile eficiente, la stoparea cât mai rapidă a pandemiei de CoVid-19 la nivelul comunităţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati